Omdat simpel niet altijd makkelijk is
Technologische ontwikkelingen – gedreven door low code platformen en cloud data platformen – bieden jouw organisatie volop kansen om de propositie te verstevigen en nieuwe proposities te ontwikkelen. Het realiseren of in stand houden van een integere en beheerste bedrijfsvoering is hierbij een flinke uitdaging. Tegelijkertijd wordt jouw organisatie geconfronteerd met nieuwe Europese wet- en regelgeving, die forse eisen stelt aan de IT-huishouding en het systeem van interne beheersing. Wetgeving op het gebied van digitale operationele weerbaarheid (DORA) en Sustainable Finance Disclosure Regulation zijn hiervan actuele voorbeelden. Wij staan je hierin bij door te zorgen voor een pragmatische vertaling van de regelgeving naar jouw praktijk, zodat je de juiste keuzes kunt maken. We vertellen je graag meer over onze diensten.
We zorgen ervoor dat je onze expertise uiteindelijk niet meer nodig hebt.
Omdat het niet slechts om het eindresultaat gaat, maar om bestendige verbetering.
We achterhalen de vraag achter de vraag, en kijken naar wat jij écht nodig hebt.
Zo kun jij aantonen dat je zorg draagt voor hetgeen waar jij verantwoordelijk voor bent.
Het belang van een robuuste en wendbare informatievoorziening is cruciaal voor het maken van het verschil in vermogensbeheer. Of kritieke processen nu worden uitgevoerd met in-house ontwikkelde tooling of door extern gehoste geïntegreerde SaaS-oplossingen: de ingezette technologie moet plezier geven en niet tot last zijn. Helaas zijn zaken als onderhoudbaarheid, in-control-zijn en efficiency verbeteringen door IT-oplossingen geen vanzelfsprekendheid. Wij helpen met strategische vraagstukken op het gebied van governance, digital change, datamanagement en uitbestedingsmogelijkheden. Ook bij de uitwerking van deze vraagstukken staan wij onze klanten bij.
Het raamwerk van wet- en regelgeving waar asset managers en asset owners aan moeten voldoen, blijft volop in beweging. Ook ten aanzien van de IT-functie en de impact hiervan op het operationele proces (al dan niet uitbesteed). Na de inwerkingtreding van MiFID II en de introductie van DORA (Digital Operational Resiliance Act) door de Europese Commissie, domineert nu SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation) de agenda. Het voldoen aan de vereisten vanuit wet- en regelgeving is een flinke uitdaging. Wij zien dit niet als het simpelweg implementeren van vereisten, maar als een proces dat de organisatie, inclusief systeemlandschap en data architectuur, in staat stelt om continu te verbeteren. Hiermee biedt compliance in onze ogen volop strategische kansen.
Absolute zekerheid dat de strategische en operationele doelstellingen worden behaald, bestaat niet en is niet te koop. Wel is het mogelijk om door goed risicomanagement onzekerheden te beperken én een weerbare organisatie te creëren. Dit vraagt dat risicomanagement onderdeel is van de dagelijkse manier van werken. Automatisch wordt de verantwoordelijkheid voor risicomanagement hiermee belegd op de plek waar deze hoort: het management dat de doelstellingen bepaalt en er alles aan moet doen om deze te behalen.
Wij helpen door te analyseren hoe de organisatie is ingericht, welke governance structuur wordt gehanteerd, maar vooral ook hoeveel aandacht intern wordt gecreëerd voor het aantoonbaar in control zijn. Waar nodig nemen wij de organisatie aan de hand om benodigde verbeteringen te realiseren. Samen zorgen we ervoor dat ‘in control’ zijn een logisch gevolg is van het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden, waar als het nodig is ook zekerheid over wordt verleend middels een assurance verklaring.
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen met onze diensten?