Omdat simpel niet altijd makkelijk is
Data staat steeds meer centraal in de besturing en beheersing van je organisatie. Wij kunnen je, bijvoorbeeld als raadsman & trusted advisor, helpen bij het gehele proces van datadefinitie tot en met het (aantoonbaar) waarborgen van de betrouwbaarheid en continuïteit. Andere belangrijke en actuele vraagstukken rondom cybersecurity, uitbesteding en wijziging van kernsystemen zijn onderwerpen waarbij we jou kunnen helpen een bestendige prestatieverbetering te realiseren. Geen last hebben van IT, maar plezier ervan hebben, is daarbij het uiteindelijke doel. We vertellen je graag meer over onze diensten.
We zorgen ervoor dat je onze expertise uiteindelijk niet meer nodig hebt.
Omdat het niet slechts om het eindresultaat gaat, maar om bestendige verbetering.
We achterhalen de vraag achter de vraag, en kijken naar wat jij écht nodig hebt.
Zo kun jij aantonen dat je zorg draagt voor hetgeen waar jij verantwoordelijk voor bent.
Datatransformatie kan gezien worden als een samenspel van verschillende diensten die wij aanbieden. Wij denken mee in waar nu precies de informatiebehoefte ligt en welke data daarvoor nodig hebt. Vervolgens brengen wij het IT-landschap in kaart en toetsen de betrouwbaarheid en continuïteit van de benodigde data. De doorvertaling van data naar informatie maken we vervolgens door de data te centraliseren, transformeren en daarmee zodanig leesbaar te maken dat dit bruikbare informatie wordt. Deze informatie kunnen wij met verschillende tools simpel visualiseren, zodat de organisatie en het management zelf effectief en efficiënt op de juiste punten kan acteren binnen het proces van besturing en beheersing.
Het is voor ongewenste bezoekers makkelijker dan ooit om via de online weg binnen te dringen. Als organisatie is het dus van cruciaal belang om goed na te denken over waarom informatiebeveiliging belangrijk is, en hoe ervoor kan worden gezorgd dat dreigingen in de praktijk tot een absoluut minimum worden beperkt.
Waar liggen kritieke kwetsbaarheden of risico’s? Hoe kunnen deze worden opgelost? En wie is uiteindelijk verantwoordelijk? Wij gaan samen het gesprek aan om de governance in kaart te brengen, gieten alle belangrijke factoren in een informatiebeveiligingsbeleid, en fungeren waar nodig als sparringpartner bij de implementatie van het beleid. Door samen de totstandkoming van het informatiebeveiligingsbeleid te doorlopen, weet iedereen in de toekomst precies wat nodig is om zelf alle gegevens van klanten en werknemers goed te beschermen. Ook het uitvoeren van security scans, om de technische risico’s in kaart te brengen en praktische handvatten om deze op te lossen, draagt bij aan dit inzicht. Geen moeilijk vakjargon, gewoon duidelijke taal.
Op zoek naar een betrouwbare partner waarmee je kunt sparren om te komen tot nieuwe inzichten? Een partij die beschikt over vakinhoudelijke kennis over de onderwerpen waar je dagelijks mee te maken hebt? Een partij die begrijpt waar jij verantwoording over moet kunnen afleggen? Als raadsman kunnen wij een bijdrage leveren aan het welslagen van verschillende projecten, zoals selectie- en implementatietrajecten van IT-leveranciers en/of systemen en applicaties.
Wat moet bijvoorbeeld een technische oplossing kunnen bieden? Welke functionaliteiten zijn nodig? Welke afspraken zijn belangrijk om te maken met leveranciers? Biedt een leverancier daadwerkelijk hetgeen nodig is? Wat moet je doen aan de aspecten Verandering, Opleiding en Cultuur? Door de rol van raadsman aan te nemen bieden wij comfort binnen deze vraagstukken. Wij zorgen voor de vertaling van de vakinhoud naar de praktijk, zodat jij de juiste keuzes kunt maken.
Als organisatie zul je één keer in de zoveel tijd te maken hebben met een omvangrijke verandering in het IT-landschap. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een kernapplicatie die wordt vervangen. Het is dus van cruciaal belang dat deze implementatie zonder problemen verloopt.
Om te voorkomen dat de implementatie van een kritiek systeem mis gaat, helpen wij met een zo goed mogelijke voorbereiding. Door aandacht te besteden aan een goed plan, mensen met de juiste skills bij het traject te betrekken en aandacht voor de verandering te creëren, helpen wij onze klanten te behoeden voor eventuele. Zo waarborgen we een succesvolle implementatie van kritieke systemen binnen de organisatie.
Bij de verzameling en uitwisseling van persoonsgegevens geldt de verplichting te voldoen aan de AVG. AVG-specifieke componenten worden dan ook in contracten verwerkt, zoals verwerkersovereenkomsten en gegevens-uitwisselingsovereenkomsten. In het kader van de AVG is het daarnaast nodig om periodiek een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren. Hiermee wordt inzicht verkregen in het feit of de organisatie zich risico-gebaseerd aan de AVG houdt. Wij helpen bij de uitvoering van de DPIA met als tastbaar resultaat een rapport met de concrete acties waar de organisatie direct mee aan de slag kan.
Waar de DPIA een beperkte scope heeft, maar heel diepgaand is, is een Privacy Scan vergelijkbaar met een periodieke onderhoudscontrole. De uitslag van de Privacy Scan laat zien of je wel of niet aan de AVG voldoet, maar wij voorzien deze uitslag vervolgens van een advies met mogelijke verbeterpunten om de bescherming van privacy nog structureler te borgen in de organisatie.
De juiste afspraken maken met leveranciers op het gebied van informatiebeveiliging en privacy: je legt het vast in een contract. Binnen contractmanagement kijken wij mee naar de juridische kant van een samenwerking met externe leveranciers. Wij zorgen ervoor dat de contracten helder zijn en dat de belangen van de organisatie als afnemer goed worden behartigd.
Het uiteindelijke doel is het leggen van een basis waarmee de organisatie vervolgens zelf verder kan. Deze basis leggen we door middel van een Handboek Contractmanagement. Hierin worden verschillende modelcontracten verzameld. Zo vind je in een handomdraai terug welke elementen belangrijk zijn om in contracten terug te laten komen, met daarbij een heldere beschrijving en specifieke aandachtspunten. Zo ben je zelf in staat om jouw eigen (juridische) positie goed te borgen.
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen met onze diensten?